Vind een evenement:

Algemene voorwaarden

Onze bedrijfsgegevens
Uw reisorganisator:
Slangen International Travel AG
Sonnhangweg 11
6205 Eich
Switzerland
UID: CHE-201.689.161
VAT: CHE-201.689.161 MwsT
Tel: +41 41 461 01 41
SGR Nummer: 3720
ANVR Nummer: 05494
E-mail: sit@slangeninternationaltravel.com

Aansprakelijkheid ten aanzien van de boeking
De hoofdboeker (de 1e persoon op de boekingsbevestiging) is eindverantwoordelijk voor de afwikkeling en de betaling van de gehele boeking. Verder verloopt ook alle communicatie over de boeking via de hoofdboeker.

Reisdocumenten
U bent zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van de juiste reisdocumenten. U dient altijd in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Controleer daarom of:
- U uw reisdocument (paspoort of identiteitskaart) bij u heeft.
- Uw reisdocument nog geldig is.
- Uw reisdocument niet al eens is opgegeven als vermist.
Zo ja: Heeft u dan het vervangende reisdocument bij u? (en niet het als vermist opgegeven reisdocument?)

Minderjarige reiziger
Door het maken van de boeking verklaart een minderjarige reiziger toestemming te hebben gekregen van ouder(s) en/of voogd(en). U kunt deze toestemming schriftelijk aantonen via het hiervoor bestemde formulier. Meer informatie hierover vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Let op! voor sommige evenementen geldt er wel een minimumleeftijd.

Touringcarbedrijven
De reisorganisator huurt luxe touringcars (minimaal Comfort Class) in van diverse touringcarbedrijven. De luxe touringcars vervoeren u veilig en comfortabel naar uw bestemming. Alle voertuigen worden bestuurd door goed opgeleide chauffeurs, die regelmatig bijgeschoold worden, zodat u kunt rekenen op hun vakbekwaamheid.

Betalingsvoorwaarden
Boekt u langer dan 6 weken voor vertrek, dan dient u 35% van het totaalbedrag aan te betalen. Dit doet u door te kiezen voor de betaalmethode ‘Bankoverschrijving’, u voldoet na ontvangst van uw boekingsbevestiging 35% van het totaalbedrag. Het restant van het totaalbedrag voldoet u uiterlijk zes weken voor vertrek. Boekt u binnen zes weken voor vertrek dan voldoet u gelijk de gehele reissom.

Roken in de bus
Het is niet toegestaan om tijdens de reis te roken in de bus.
Tijdens de stops die wij maken heeft u uiteraard wel de gelegenheid om in de buitenlucht te roken.

Opstapplaatsen en -tijden
Bij elke reis wordt een apart opstapschema aangemaakt, hierbij kan gebruik gemaakt worden van een wisselpunt. Bij groepen vanaf 10 personen kunt u in overleg een extra opstapplaats creëren, let op: dit is afhankelijk van de rij- en rusttijdenwet en de beschikbaarheid. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Opstapplaatsen- en tijden zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen/vervallen indien er geen beschikbaarheid is. U wordt dan doorverwezen naar de dichtstbijzijnde beschikbare opstapplaats. In de week voor vertrek ontvangt u een e-mail met hierin de definitieve opstapplaats en –tijd, door op de vermelde link te klikken geeft u aan dat u hiervan op de hoogte bent. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om hiervan op de hoogte te zijn.
Bij het eigen vervoer naar de opstapplaats, geldt dat de planning en eventuele parkeerkosten altijd voor eigen rekening en risico zijn.

Bus gemist
U dient uiterlijk 10 minuten voor de opgegeven opstaptijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De bus wacht niet! Mocht u er hoe dan ook niet in slagen en de bus hebben gemist, belt u dan meteen het noodnummer +31 (0)85 11 43 499. Let op: De reisorganisator is niet aansprakelijk voor het eventueel missen van de bus.

Bagage
U bent zelf verantwoordelijk voor uw bagage. Wij raden u aan om een reisverzekering af te sluiten voor evt. schade, verlies of diefstal van uw bagage, de reisorganisator kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. U dient zelf voor een reis- en annuleringsverzekering te zorgen. Mocht u toch schade, verlies of diefstal van uw bagage constateren dan bent u verplicht en verantwoordelijk om zelf aangifte te doen bij de politie en reisverzekering. Indien u dit niet doet dan loopt u het risico dat de verzekeringsmaatschappij uw declaratie niet in behandeling neemt en uw schade niet vergoedt.

Zitplaatsen in de bus
Het is mogelijk om een voorkeur door te geven, u kunt een specifieke stoel reserveren. De kosten hiervan bedragen €15,- per stoel. Bij deze optie kunt u precies aangeven waar u wenst te zitten in de bus.

Minimum aantal deelnemers
Het minimum aantal deelnemers is 25 per busreis. De reisorganisator heeft het recht de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet kan worden behaald of vanwege overmacht. U wordt hier uiterlijk in de week voor vertrek per e-mail van op de hoogte gesteld. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor onkosten welke een reiziger ten gevolge van de annulering lijdt.

Annulering door de reiziger
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd (alleen schriftelijk mogelijk door de hoofdboeker), kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde kosten* de volgende annuleringskosten in rekening brengen voor het busticket:
- Bij annulering tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
- Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
- Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
- Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
- Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief): de volledige reissom.
- Bij annuleringen van boekingen die gemaakt zijn via actie-sites of met een voucher/waardebon, gelden 100% annuleringskosten.

Indien de reiziger festival tickets bij de reisorganisator heeft bijgeboekt dan bedragen de annuleringskosten van de festival tickets ten allen tijde 100% van de ticketprijs.

* De annuleringskosten worden berekend over het totaalbedrag min reserveringskosten, eventuele reis- en/of annuleringsverzekering,

Kortingscode/Reischeques
Kortingscode/reischeques zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen/acties/vouchers, ook is er geen restitutie mogelijk. In geval van annulering vanuit Slangen Events, zal de bon vanaf dat moment met één jaar verlengd worden.

Reserveren
U kunt voor het arrangement van uw keuze telefonisch of middels internet reserveren, boekingen worden behandeld op basis van beschikbaarheid. De reserveringskosten dient u tegelijkertijd met uw aanbetaling te voldoen, deze bedragen €10,-/€15,- per boeking. Wanneer u met meerdere personen tegelijkertijd boekt vormt u een groep. Het adres van de hoofdboeker fungeert dan als correspondentieadres en deze ontvangt dan ook de boekingsbevestiging. Tevens is de hoofdboeker hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele betaling. Op het moment dat u telefonisch en/of uw gegevens via internet doorgegeven heeft, beschouwen wij dit direct als een definitieve reservering. Na reservering ontvangt u een bevestiging van de boeking, waarop het gereserveerde staat vermeld inclusief de reissom.

Wijzigen
Indien u een wijziging wenst voor uw boeking (alleen schriftelijk mogelijk) dan zijn hier wijzigingskosten aan verbonden. Deze bedragen €15,- per wijziging. Wijzigingen binnen 14 dagen voor vertrek zijn helaas niet mogelijk.

Festival Tickets
Indien een reis door de reisorganisator geannuleerd wordt, wegens te weinig deelname of wegens overmacht, dan is de reisorganisator niet aansprakelijk voor het vergoeden van kosten van (entree) tickets van festivals welke de reiziger heeft aangeschaft via de reisorganisator of via een derde partij.

Verzekeringen
Neem het zekere voor het onzekere en regel van tevoren een reis- en ongevallenverzekering. De reisorganisator werkt hiervoor samen met Allianz Global Assistance. Het is dus zeer belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat en een reisverzekering afsluit, hiermee bent u verzekerd voor schade, verlies en diefstal aan uw bagage en voor ziekte of ongeval. Verder willen wij u nog wijzen op de mogelijkheid een annuleringsverzekering af te sluiten. Indien u om dringende redenen de reis moet annuleren, kunnen de kosten oplopen tot 100% van het totaalbedrag van uw boeking en deze kosten kunnen door de annuleringsverzekering geheel worden gedekt. Indien u een annuleringsverzekering afsluit dan dient u deze binnen 7 dagen te betalen. Mocht u deze niet binnen 7 dagen na boeking betalen dan vervalt de dekking van de annuleringsverzekering. De verplichting tot betaling hiervan blijft echter wel in stand.
Let op: een annuleringsverzekering is alleen toe te voegen tijdens het maken van de boeking. Indien de boeking staat is het niet mogelijk om deze nog toe te voegen.

Kortlopende Reisverzekering:
Klik hier voor de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering
Klik hier voor de verzekeringskaart van de kortlopende reisverzekering

Kortlopende Annuleringsverzekering:
Klik hier voor de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering
Klik hier voor de verzekeringskaart van de kortlopende annuleringsverzekering

Brandstoftoeslagen
De reisorganisator heeft het recht de reissom aan te passen indien de brandstofkosten hiertoe aanleiding geven. De brandstoftoeslag zal nooit meer bedragen dan €2,- per persoon per dag.

SMS Marketing
Bij het maken van de boeking geeft u toestemming en gaat u akkoord dat wij u sms-berichten mogen sturen. Dit kunnen aanbiedingen betreffen van Slangen Reizen. Zelf als uw mobiele nummer geregisterd staat op een bel me niet lijst. Als u zich wilt uitschrijven voor het ontvangen van sms-marketingberichten kunt u de afmeldt link gebruik die wij u in een van onze berichten hebben verstrekt of u antwoord het sms bericht met STOP.

Reiservaring
Wij doen er alles aan om de reizen naar behoren uit te voeren. Bent u ondanks niet tevreden over de uitvoering van uw reis of over onze service? Dan vernemen wij graag uw ervaringen om een passende oplossing te vinden. Een klacht dient u per post of per e-mail via reiservaring@slangenevents.nl binnen 2 maanden na afloop van de reis kenbaar te maken. U ontvangt dan binnen 4 weken een antwoord.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Alle reizen op deze website worden aangeboden als pakketreis en vallen binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Slangen International Travel AG. is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Calamiteitenfonds
Slangen International Travel AG is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per boeking per max. 9 personen. Er is sprake van een uitkeringsvatbare situatie indien wij als gevolg van een calamiteit de reis (in redelijkheid) niet meer kunnen uitvoeren. Het is in dit geval de Calamiteitencommissie die bepaalt of een ongewone situatie moet worden beschouwd als een calamiteit.

Fouten voorbehouden
Ondanks dat de reisorganisator de reizen met de grootste zorg heeft samengesteld, kan het toch voorkomen dat er fouten in de teksten en prijzen zijn ontstaan. Aan deze fouten kan en mag men geen rechten ontlenen.

Noodnummer
Het noodnummer van de reisorganisator is +31 (0)85 11 43 499. Dit nummer is uitsluitend bereikbaar voor noodgevallen tijdens uw reis.

Informatie

Bezoekadres klantenservice:

Patersplein 42

6351 EW Bocholtz

contact@slangenevents.nl

+31 (0) 85 11 43 444

+31 (0) 85 11 43 444

  • ma-vr: 9:00 - 17:00